2023-03-03 11:55Pressmeddelande

Studenten Max från Lund badar i tacokrydda

Max i Lund med sin Smokey Spice MixMax i Lund med sin Smokey Spice Mix

På grund av den mänskliga faktorn fick kryddpåsen Smokey Spice Mix på El Taco Trucks nyöppnade webshop inget pris. Något studenten Max Sundström snabbt uppmärksammade. Han beställde 713 (!) kryddmixpåsar som han nu fått levererade hem till studentlägenheten i Lund.

Det är kärvt ekonomiskt på flera håll och kanter just nu. En situation som påverkar svenskarnas matinköp. Konsumenterna letar efter rabatter och extrapriser för att kunna betala så lite som möjligt. Eller så lyckas man göra som studenten Max i Lund, inte betala någonting alls. Något som blev möjligt när El Taco Truck lanserade sin nya webshop.

Min rumskamrat hade köpt lite burritos och jag blev också sugen. Klickade därför runt på El Taco Trucks hemsida och la till lite grejer som verkade gott. När jag skulle betala upptäckte jag att kryddmixerna kostade noll kronor. Då testade jag lägga till några fler. Och sen några fler. Och några fler. Otroligt nog gick beställningen igenom och nu har jag hela rummet fullt med tacokrydda. Troligtvis blir det en stor tacofest senare i vår, säger Max Sundström, studerande i Lund.

Felet i webbshopen åtgärdades av El Taco Truck direkt efter att man upptäckt Max lyckosamma beställning. 

Det bara att gratulera Max. Vi gillar såklart att någon älskar tacos lika mycket som vi och tycker att Max idé om en tacofest låter toppen. Det viktigaste för oss är att kryddmixerna inte går till spillo. Vill han så går det exempelvis att bjuda 4200 personer på chiligryta. Max behöver då bara skaffa 700kg smarrigt protein, 700 gula lökar, 2800 vitlöksklyftor, 2100 matskedar matolja, 2100 matskedar tomatpuré, 1400 matskedar fond efter smak, 35 kg mörk choklad, cirka 700 flaskor ljus lager och 840 påsar tortillachips till servering. Samt en riktigt stor gryta, säger Olivia Gelin, PR Manager på El Taco Truck.


Om El Taco Truck

El Taco trucks resa började 2012 som Sveriges första foodtruck. Genom att servera mexikanskt inspirerad mat fick Nikola Adamovic och Niklas Bolle snabbt en stark följarskara. Det blev startskottet för den foodtruck-trend som sedan följde i Sverige. Nikola och Bolle såg även möjligheterna i att lansera mexikanskt inspirerade matprodukter i dagligvaruhandeln och att omdefiniera vad vi idag kallar för "tex-mex". Idag har El Taco Truck expanderat och deras veganska produktlinje finns tillgänglig i alla stora matbutiker i Sverige, hos livsmedelskedjorna Kesko och SOK i Finland, hos Bilka, Føtex och Netto i Danmark samt i matbutiker på Island.


Kontaktpersoner