2022-09-14 15:24Pressmeddelande

SOMMARTURNÉN AVSLUTAD - MED 10 000 SERVERADE VEGANSKA TACOS I BAGAGET

Festivalsommaren 2022 har nått sin ände och likaså den turné som tacomärket El Taco Truck varit på med sin foodtruck under sommaren. Tre av sommarens största turnéstopp har varit Sweden Rock, Dreamhack och Way Out West. Tillsammans med vinterns stora turnéstopp i Åre har man under turnén serverat över 10 000 veganska tacos. 

El Taco truck grundades som Sveriges första foodtruck 2012 och har sedan dess jobbat för att sätta den internationella food truck-kulturen och mexikansk-inspirerad mat på den svenska, och numera även Finska, kartan. Idag finns El Taco Trucks veganska produkter i dagligvaruhandeln i båda länderna, med sikte på att etablera sig på ytterligare marknader. 

Under 2022 har El Taco Truck breddat sin eventplan och närvarat på allt från mindre event till större festivaler - och tack vare det kommit i kontakt med en stor mängd potentiella kunder i olika målgrupper. Sammanlagt hade turnéns tre största stopp, Sweden Rock, Way Out West och Dreamhack, nästan 200 000 besökare. 

“Foodtrucken är en viktig symbol för El Taco Trucks historia. Att kunna ge fler möjlighet att upptäcka och smaka våra produkter är en viktig del för fortsatt framgång i dagligvaruhandeln och där har trucken i kombination med rätt typ av sammanhang såsom Way Out West varit fantastiska verktyg. Vi vill inspirera fler till att levla upp tacomiddagen hemma och störst möjlighet att lyckas med det är genom att erbjuda hela upplevelsen” Säger Hanna Berglund, Marketing Director på El Taco Truck.

Utöver att servera inspirerande mat från foodtrucken samplade även El Taco Truck mini Guacamole och Nachochips under festivalerna. Under några av årets största händelser byggdes även en miljö upp, helt inspirerad av El Taco Trucks varumärke, runt foodtrucken. 

Är du nyfiken på vad El Taco Truck planerar att göra härnäst och vad som händer nu i höst? Besök eltacotruck.se för mer information!


Om El Taco Truck

El Taco Trucks resa började 2012 som Sveriges första foodtruck. Med mexikansk inspirerad mat byggde grundarna Nikola Adamovic och Niklas Bolle ett starkt community. Det blev startskottet för den foodtruck-trend som sedan följde i Sverige. Som nästa steg på resan såg vi en möjlighet i att tillgängliggöra våra favoritprodukter i dagligvaruhandeln - och på så sätt omdefiniera vad vi idag kallar “Tex-Mex”. Vår veganska produktlinje finns tillgänglig i alla stora matbutiker runtom i Sverige, både fysiskt och online, samt på K-stores i Finland.