2023-11-20 08:15Pressmeddelande

NACKABOR UPPMANAS TILL ATT RÄDDA BURRITOS

#SAVETHEBURRITO

Vi närmar oss slutet av året - en period som kännetecknas av ett stort fokus på konsumtion i samband med rådande högtiderna. Samtidigt tar El Taco Truck och Too Good To Go ett kliv i en annan riktning genom att samla Nackaborna för att rädda 10 000 djupfrysta burritos från att gå till spillo. Dessa burritos når sitt bäst-före-datum i januari 2024 och behöver räddas från att hamna i soporna.

På lördag den 25 november anländer en frysbil till parkeringen vid Ica Maxi Nacka och bjuder in Nackaborna till att gemensamt agera för att rädda 10 000 burritos från ett öde i soporna. Denna kollektiva ansträngning kan förhindra 4250 kg CO2e från att släppas ut i onödan. 

Att samarbeta med Too Good To Go ger oss möjligheten att minska matsvinnet och ta tillvara på mat som redan producerats. Sedan vi introducerade vår veganska produktlinje har vi konstant strävat efter att vara så hållbara som möjligt. Att minska matsvinnet är en naturlig del av det arbetet. Utöver att våra burritos är ett snabbt och smakrikt mellanmål, är försäljningen även en möjlighet för konsumenten att testa våra produkter till ett lägre pris. Och njuta av  dessa med extra gott samvete, säger Frida Stenström, Project - and Sustainability Manager på El Taco Truck.

Med stigande matpriser och en ökad medvetenhet kring klimatet har intresset för matsvinnet ökat markant. Too Good To Go-appen möjliggör för användare att rädda mat från restauranger, caféer och matbutiker som annars  riskerar att slängas i slutet av dagen.

Vi är oerhört glada för att El Taco Truck hörde av sig så att vi tillsammans kan rädda goda burritos. För att hitta en långsiktig lösning på hur vi bekämpar matsvinnet krävs förändringar på samhällsnivå, men som individer kan vi alla göra skillnad. Vi hoppas att se flera engagerade Nackabor på plats, säger Sofia Edholm, Sverigechef Too Good To Go

El Taco Trucks burritos säljs i lådor om 13 stycken för 99 kr per låda. Genom att boka en låda genom Too Good To Go-appen kan du inte bara njuta av en vegansk Black bean- eller Sweet potato burrito utan också säga att du har undvikit 5,621 kg CO2e från att släppas ut*. Lådorna finns tillgängliga för upphämtning utanför Ica Maxi Nacka.

*vilket motsvarar samma mängd CO2e som krävs för att:

- Ta en 18 minuters lång varmdusch
- Ladda en smartphone 978 gånger
- Koka 50 kaffekoppar
- Titta på tv i 4,5 dagar

 


Om El Taco Truck

El Taco Trucks resa började 2012 som Sveriges första foodtruck. Genom att servera mexikanskt inspirerad mat fick Nikola Adamovic och Niklas Bolle snabbt en stark följarskara. Det blev startskottet för den foodtruck-trend som sedan följde i Sverige. Nikola och Bolle såg även möjligheterna i att lansera mexikanskt inspirerade matprodukter i dagligvaruhandeln och omdefiniera vad vi idag kallar för "tex-mex". Idag har El Taco Truck expanderat och deras veganska produktlinje finns tillgänglig i alla stora matbutiker i Sverige, hos livsmedelskedjorna Kesko och SOK i Finland, hos Bilka, Føtex och Netto i Danmark samt i matbutiker på Island.