2023-10-02 07:45Pressmeddelande

El Taco Truck uppmuntrar till bröstkoll i samband med tacoritualen i ny kampanj

El Taco Truck Rosa Bandet -kampanj

El Taco Truck uppmuntrar tacoälskare att hålla koll på brösthälsan i samband med tacoritualen och skänker 10% av sin försäljning i Sverige till Rosa Bandet när kampanjen “Don’t forget to touch your tortillas” lanseras brett. 

Idag lanseras det svenska tacovarumärket El Taco Truck’s samarbete med Cancerfonden och Rosa Bandet. Under oktober månad kommer El Taco Truck skänka 10% av all försäljning i Sverige till Rosa Bandet och maximera budskapet om att hålla koll på sin brösthälsa i kampanjen. 

“I Sverige äter majoriteten av oss tacos minst en gång i månaden, det stämmer överens med Cancerfondens rekommendation om att hålla koll på sin brösthälsa lika ofta. Genom vår kampanj och dess tre huvudbudskap “Don’t forget to touch your tortillas”, “Don’t forget to check your chips” och “Don’t forget the squeeze” vill vi att konsumenten ska påminnas om att undersöka sina bröst i samband tacomåltiden.” -  Olivia Gelin, Marketing Manager

Under Rosa Bandet-perioden kommer kampanjen att synas i tunnelbanan, utomhus, butiksmaterial, digitala kanaler och på hemsidan. El Taco Truck kommer även att genomföra en pop up-aktivering på Biblioteksgatan för att sprida budskapet om att hålla koll på sin brösthälsa tillsammans med Cancerfonden. 

Läs mer om kampanjen och hur du bäst undersöker dina bröst här.
P.S. - Du kan även köpa posters med budskapen signerade av illustratören Erica Jacobson.


Om El Taco Truck

El Taco Trucks resa började 2012 som Sveriges första foodtruck. Genom att servera mexikanskt inspirerad mat fick Nikola Adamovic och Niklas Bolle snabbt en stark följarskara. Det blev startskottet för den foodtruck-trend som sedan följde i Sverige. Nikola och Bolle såg även möjligheterna i att lansera mexikanskt inspirerade matprodukter i dagligvaruhandeln och omdefiniera vad vi idag kallar för "tex-mex". Idag har El Taco Truck expanderat och deras veganska produktlinje finns tillgänglig i alla stora matbutiker i Sverige, hos livsmedelskedjorna Kesko och SOK i Finland, hos Bilka, Føtex och Netto i Danmark samt i matbutiker på Island.