2023-12-22 11:04Pressmeddelande

El Taco Truck tar in 12 miljoner och expanderar till Norge

El Taco Truck VD Robert Wranning

Det svenska tacoföretaget El Taco Truck tar stora steg framåt med en nyligen stängd finansiering på 12 miljoner kronor och expansion till Norge, vilket befäster bolagets närvaro i hela Norden.

El Taco Truck som grundades 2012 som en foodtruck, har sedan 2020 målat tacohyllor rosa i matbutiker med sin ständigt växande produktlinje. Bolagets snabba expansion har inneburit att även finländare, islänningar och danskar erbjudits en ny tacoupplevelse sedan 2022. 

Expansionen till Norge markerar en ny era för El Taco Truck, när bolagets produktlinje kommer att finnas i ledande matkedjor som Meny och Bunnpris inom Norgesgruppen samt onlinematbutiken Oda. Lanseringen i Norge är ett av stegen i den tillväxtresa som El Taco Truck genomför. Utöver expansionen till Norge inkluderar den även förbättrade listningar hos City Gross och Willys i Sverige samt lansering hos ytterligare en kedja i Danmark, Meny. 

"El Taco Truck försäljning mot kund har haft en imponerande försäljningsökning på 250% sedan vår första lansering 2021, och vi förutser en fortsatt stark tillväxt under 2024. Med vår expansion till Norge och ökade närvaro i tacohyllan i Sverige och Danmark, är jag övertygad om vår förmåga att erövra ytterligare marknadsandelar inom tacomarknaden i Norden, som är värderad till 4,5 miljarder kronor. Våra konkreta planer sträcker sig även bortom Norden, med avsikten att expandera till övriga Europa. El Taco Truck är redo att ta nästa steg i sin resa mot att erbjuda en spännande och smakfull upplevelse inte bara i Norden utan även internationellt." - Robert Wranning, VD, El Taco Truck

Den nyemission som avslutades i november och säkrade 12 miljoner kronor kommer att stärka El Taco Truck som varumärke på befintliga marknader och stödja företagets expansionsplaner i Norge och utanför Nordens gränser. Företaget fortsätter att ha stöd från investmentbolaget Nicoya, samt Fredrik Österberg, grundare av Evolution Gaming, och Malin Mortensen. Dessutom har ägarlistan breddats med samarbetspartnern Steindahl på Island.


Om El Taco Truck

El Taco Trucks resa började 2012 som Sveriges första foodtruck. Genom att servera mexikanskt inspirerad mat fick Nikola Adamovic och Niklas Bolle snabbt en stark följarskara. Det blev startskottet för den foodtruck-trend som sedan följde i Sverige. Nikola och Bolle såg även möjligheterna i att lansera mexikanskt inspirerade matprodukter i dagligvaruhandeln och omdefiniera vad vi idag kallar för "tex-mex". Idag har El Taco Truck expanderat och deras veganska produktlinje finns tillgänglig i alla stora matbutiker i Sverige, hos livsmedelskedjorna Kesko och SOK i Finland, hos Bilka, Føtex och Netto i Danmark samt i matbutiker på Island.