2022-09-26 07:04Pressmeddelande

El Taco Truck lanserar ärtig guacamole och ny vegansk vitlöksmayo

Svenska El Taco Truck lanserar nu ännu fler smakrika tillbehör till fredagskvällarnas tacomys, en guacamole på gröna ärtor och en lagom het mayo med rostad vitlök. Båda är veganska och funkar såväl till tacosen som till andra maträtter när man inspirerats av det mexikanska köket. 

Intresset för El Taco Trucks sortiment växer och nu kommer två spännande nyheter. De senaste tillskotten Ärtamole och Roasted Garlic Mayo skapar nya smakupplevelser på tallriken och hjälper till att uppgradera veckans tacokvällar.

"Passionen för det mexikanska köket gör att vi ständigt är på jakt efter nya smakinnovationer. Därför presenterar vi två nya tillbehör till vår rosa taco-familj. Ärtamolen är en klimatsmart nyhet i tex-mex-hyllorna och Roasted Garlic Mayo känns som en naturlig förlängning av våra tidigare såser", säger Nikola Adamovic, medgrundare till El Taco Truck.

Ärtamole & Roasted Garlic Mayo

Storfavoriten Guacamole får nu ett syskon i form av en Ärtamole. Gjord på gröna ärtor tillsammans med bland annat citron, koriander och vitlök. En fusion-röra i tex-mex-sammanhang med brett användningsområde. Funkar som komplement till den klassiska guacamolen och utmärkt som både snacks-dip och middagstillbehör.  

Roasted Garlic Mayo är en krämig, vegansk majonnäs med smak av rostad vitlök, viss hetta och en aning sötma. Påminner om en aioli med rostad karaktär och passar därför perfekt till flera rätter från det mexikanska köket som elotes och entomatadas, men även för att uppgradera vardagliga favoriter som hamburgaren.

Tillgänglighet och pris

Produkterna finns tillgängliga från och med nu på ICA, Hemköp och Mathem.se, med full distribution v.40.

Ärtamole, rek.utpris 34,95 SEK
Roasted Garlic Mayo, rek.utpris 36,95 SEK 

Hela El Taco Trucks sortiment finns på eltacotruck.se/produkter, där finns nu även uppdaterade recept på storfavoriterna Chipotle Salsa, Chipotle Mayo och Roasted Garlic Salsa.


Om El Taco Truck

El Taco Trucks resa började 2012 som Sveriges första foodtruck. Med mexikanskt inspirerad mat skapade grundarna Nikola Adamovic och Niklas Bolle en stark följarskara - vilket bidrog till foodtruck-trend som följde i Sverige. De identifierade en enorm möjlighet att föra El Taco Trucks koncept med smakrik, mexikansk-inspirerad mat till detaljhandeln och är på väg att omdefiniera det vi idag kallar ‘tex mex’. El Taco Trucks veganska produktlinje finns tillgänglig i alla stora matbutiker runtom i Sverige samt hos livsmedelskedjorna Kesko i Finland, Bilka, Netto och Føtex i Danmark och Kronan på Island.


Kontaktpersoner