2022-11-05 09:06Nyheter

El Taco Truck återkallar Corn Tortilla, kan innehålla gluten

Corn Tortillas som återkallas. Corn Tortillas som återkallas.

El Taco Truck återkallar nedan nämnda glutenfria Corn Tortillas efter att test av produkt visat på gränsöverskridande halter av gluten, vilka kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner hos vissa konsumenter.

Återkallelsen gäller produkten:

Corn Tortilla 195 g, 7350115945011 

Corn Tortilla är även en del av El Taco Kit som har sålts via Team Forza (idrottsföreningar och skolklasser) samt via eltacotruck.se

Av säkerhetsskäl avgränsar El Taco Truck inte återkallelsen till specifika batcher, utan uppmanar samtliga konsumenter med El Taco Truck Corn Tortillas som är känsliga mot gluten (eller av andra anledningar undviker gluten) att lämna tillbaka produkten i butiken där den inhandlades för ekonomisk kompensation. El Taco Kit lämnas tillbaka till El Taco Truck. 

För kompensation samt information om El Taco Kit kontakta El Taco Truck konsumentservice på contact@eltacotruck.se.

Vid eventuella frågor kan ni kontakta El Taco Truck konsumentservice på contact@eltacotruck.se.

Det är El Taco Trucks främsta prioritet att konsumenterna kan lita på våra produkters höga kvalitet. El Taco Truck beklagar det som skett och det besvär som återkallelsen av Corn Tortilla förorsakar. El Taco Truck har tillsammans med leverantören påbörjat en utredning av vad som skett för att säkerställa att det inte sker igen.

For information in english: Press here


Om El Taco Truck

El Taco Trucks resa började 2012 som Sveriges första foodtruck. Med mexikanskt inspirerad mat skapade grundarna Nikola Adamovic och Niklas Bolle en stark följarskara - vilket bidrog till foodtruck-trend som följde i Sverige. De identifierade en enorm möjlighet att föra El Taco Trucks koncept med smakrik, mexikansk-inspirerad mat till detaljhandeln och är på väg att omdefiniera det vi idag kallar ‘tex mex’. El Taco Trucks veganska produktlinje finns tillgänglig i alla stora matbutiker runtom i Sverige samt hos livsmedelskedjorna Kesko i Finland, Bilka, Netto och Føtex i Danmark och Kronan på Island.


Kontaktpersoner